Heel veel oefenen.

In mijn DT pakketje van Hip Hoi zaten de mooie layered stamps van Studio light. Ik had ze al vaak langs zien komen op social media en het leek mij supergaaf om daar eens wat mee te doen. Ik had dus het geluk dat ik ze opgestuurd kreeg. Vol enthousiasme ben ik er mee van start gegaan maar het bleek een stuk lastiger dan ik dacht. Na heel wat papieren volgestempeld te hebben was ik dan eindelijk tevreden over de kleurencombinatie en had ik eindelijk door hoe ik ze ook mooi op elkaar gestempeld kreeg. Ik heb het gewoon uit de losse pols gedaan met een acrylblok en niet met een stempelhulp. Het is dus even oefenen maar geef niet op als het niet in 1x lukt. En zoals mijn moeder al zei, in de natuur zijn bloemen ook niet allemaal hetzelfde en helemaal perfect ;). Of zoals we hier in het hoge noorden ook wel zeggen schaif stoat laif (scheef staat lief).

Hieronder laat ik jullie stap voor stap zien hoe ik het kaartje gemaakt heb. Foto's zijn niet altijd helemaal duidelijk maar ze zijn denk ik duidelijk genoeg om te laten zien hoe ik het gedaan heb.


Mijn proef afdrukje. Ik heb eerst op gewoon papier een voorbeeld gestempeld.


De eerste stempel met Versamagic Spring Pansy. Hij is niet heel mooi gestempeld en omdat ik het met de hand doe vind ik nog een keer stempelen best wel eng maar door de meerdere lagen valt het straks niet meer op.


De tweede laag met Versamagic Pretty Petunia.


De derde laag met Memento Grape Jelly.


Ook de vierde laag het ik met Memento Grape Jelly gestempeld. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om met 4 verschillende kleuren te stempelen maar bij gebrek aan een vierde passende kleur heb ik het zo gedaan.


Eerste laag met Versamagic Spring Pansy.


Tweede laag met Versamagic Pretty Petunia.


Derde laag (en de laatste bij het kleine bloemetje) Memento Grape Jelly.


De eerste laag van de blaadjes met Memento New Sprout.


De tweede laag met Memento Bamboo leaves.


De derde laag met Memento Cottage Ivy.


En het eindresultaat van het stempelen.


En het uiteindelijke kaartje. De kleuren zien er iets anders uit maar het is toch echt precies hetzelfde kaartje ;).

Het witte papier heb ik van te voren uitgestanst omdat je dan makkelijker kan bepalen waar de stempels komen. Het gestempelde gedeelte heb ik op een lila parelmoer basis geplakt. De kaart heb ik verder afgewerkt met een gestempelde tekst en een paar pailetten. Het is een heel uitgebreid bericht geworden maar ik hoop dat jullie het met plezier genoten hebben en jullie je ook in het layered stamping avontuur gaan storten.Wil je er mee aan de gang dan kan je alle materialen bestellen op www.hip-hoi.nl. Kom je er niet uit stuur dan even een mail naar info@hip-hoi.nl.

Gebruikte materialen:


Studio Light layered stamp STAMPLS01
Marianne Design stans CR1359
Marianne Design stempel CS0888
Parelmoer papier lila
Stempelpapier waterart van Kippers
Versamagic chalk ink Pretty Petunia en Spring Pansy 
Memento Dye ink Grape Jelly, New Sprout, Bamboo Leaves, Cottage Ivy (ik koop meestal de Dew Drops. Deze zijn veel goedkoper dan de grote inktpads en net zo makkelijk te gebruiken voor deze stempels)
Zwarte inkt Stazon
Pailletten uit de voorraad

Reacties

  1. Hoi Myrthe,
    Voor het eerst even op je blog geweest. Leuk is het hier. Gave stempels vandaag. Zo heb je zo een stapel leuke kaartjes. Ik ben fan van die layered stempels.
    Fijne week!!
    Groeten van Femminde

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten